VMware Cloud on AWS lanseras i Sverige under 2018

VMware är marknadsledande i Sverige när det kommer till virtualiserande teknik. De har uppskattningsvis 80-85% av den svenska marknaden. I höst lanseras nyheten VMware Cloud on AWS i den svenska regionen.

Gunnar Grosch
Gunnar Grosch – Cloud Evangelist

 

Det kommer från och med i höst att bli enklare att migrera till AWS. Du är säkert nyfiken på vad den nya hybridlösningen VMware Cloud on AWS kan göra för svenska företag? Väldigt mycket är mitt enkla svar, men fördelarna är så många att det tar en stund att förklara. Man kan ju tycka att det är en smula märkligt att VMware slår sig ihop med Amazon Web Services (AWS) då de egentligen är direkta konkurrenter med AWS, Microsoft Azure och Google Cloud etc.

Jag tycker att VMware är smarta och väl medvetna om att AWS kommer att bli deras största konkurrent när den svenska regionen lanseras. Genom ett, förmodligen bra, samarbetsavtal kan VMware numera agera tillsammans med AWS. Detta gör att alla de svenska företag som redan använder VMware enkelt kan fortsätta nyttja deras befintliga tjänster men nu också AWS enorma tjänsteutbud och möjligheter. Fördelarna blir många och Opsio kommer kunna hjälpa företag att använda hybridmoln fullt ut genom att öka skalbarheten och snabbheten, vilket kommer att öka användarvänligheten, säkerheten och att sänka kostnaderna i slutänden.

VMware Cloud on AWS är en smart satsning

Mark Lohmeyer, chef för affärsområdet Cloud Platform på VMware berättar om den europeiska expansionen i deras egna pressrelease.

”Vi har haft ett enormt intresse från vår globala kundbas sedan vi lanserade VMware Cloud on AWS för bara sex månader sedan. Idag inleder vi en global expansion för att leverera marknadens vassaste hybridmolntjänster till större regioner över hela världen”

Jag tror att han och VMware gör helt rätt satsning just nu. Den 7 mars i år var London den första regionen i Europa att rullas ut och det har redan gjort att VMwares kundkrets breddats snabbt. Näst på tur är Frankfurt och när sedan den svenska AWS-regionen lanseras i höst kommer det med största sannolikhet finnas stöd för företag att använda VMware on AWS direkt vid lansering.

Det finns enligt mig några starka skäl till att svenska företag kommer att vinna på att samarbeta med både VMware och AWS. Ett av dessa är de företag som med anledning av datasekretess och reglering inte tidigare kunnat använda sig av AWS, eftersom de endast funnits utomlands. Goda exempel är stora tillverkande industrier, kommuner och andra tjänsteföretag som idag använder sig av VMware. Med känslig information och krav att deras data ska lagras i Sverige kommer de i oktober i år, vad det låter som, kunna använda sig av den hybrida lösning som VMware erbjuder.

Den stora massan svenska företag som redan använder sig av VMware kommer med ett enkelt knapptryck att kunna migrera delar av sin IT-infrastruktur till AWS och därmed ta del av fördelarna i AWS enorma tjänsteutbud och samtidigt sänka sina IT-kostnader. Ett faktum är att våra kunder kommer att kunna ta del av VMware Cloud on AWS från dag ett då tjänsten lanseras i Sverige.

Stora möjligheter för svenska företag

Mark Lohmeyer belyser även i deras pressrelease de innovativa möjligheterna som samarbetet erbjuder kunderna.

”VMware och AWS-teamen driver en fenomenal innovationshastighet, som levererar den tredje stora uppdateringen, med många övertygande nya möjligheter och användarfall på bara sex månader. Kunder över nästan alla branscher adopterar VMware Cloud on AWS eftersom det ger dem ett skalbart, operativt konsekvent hybridmoln som uppfyller sina mest affärsmässiga användningsfall.”

VMware on AWS blir lyckosamt för de företag och organisationer med privata moln och lokala IT-miljöer baserade på VMware. De får direkt tillgång till världens största datacenter genom AWS och all deras infrastruktur när VMware on AWS lanseras. Företagens personal kommer att kunna arbeta med lösningarna från dag ett eftersom de redan känner till och kan använda administrationsverktygen. En eventuell molnmigrering av IT-infrastruktur kommer att kunna genomföras mycket snabbare till AWS som dessutom erbjuder en större skalbarhet upp och ner där man bara betalar för de resurser man utnyttjar. Jag vet att Opsios befintliga kunder som idag använder sig av VMware enkelt kommer att kunna spara mycket pengar genom förflyttning av enskilda applikationer och lösningar eller hela datacenter. De får en skalbar och säker lösning, där man slipper att fundera på om det fungerar eller inte – det fungerar!

Säker datalagring genom VMware Cloud on AWS

Genom några enkla steg kan företag förbättra sin Disaster Recovery-strategi med VMware on AWS och på så sätt få en tryggare lagringsplats av sin data jämfört med att du skulle ha den lokalt. Ett sekundärt datacenter i AWS hjälper företag att enkelt flytta servrar eller data mellan det privata och det publika molnet. Verksamheten rullar på som vanligt i AWS ifall din lokala miljö skulle stöta på problem. Vill man fasa ut sin lokala miljö är det enklare att göra det stegvis med VMware on AWS. Garanterat sänker man både kostnaden, arbetsmängden och risken jämfört med att ha ett sekundärt datacenter någon annan stans.

VMware on AWS hjälper företag att expandera

Jag läste att Greg Osgood, global vice president för infrastruktur och säkerhet på företaget Brinks, var mer än nöjd med VMware Cloud on AWS. Samarbetet har varit grunden för Brinks globala infrastruktur och öppnar upp för dem att starta verksamhet i fler länder snabbare.

Denna flexibilitet förbättrar servicenivåerna till kunderna och är en viktig drivkraft för Brinks teknik och verksamhet omvandling. Med dessa system kan företaget enkelt flytta arbetsbelastningar mellan vårt privata moln och det publika molnet, vilket ger smidighet för produktionstjänster och katastrofåterställning.

Som ni förstår så är jag för samarbetet och ser fram emot att kunna hjälpa både befintliga och nya kunder att arbeta med hybrida moln. De största vinningarna kommer att vara skalbarhet, snabbhet, säkerhet och pris. Disaster Recovery-aspekten kommer att bli populär eftersom användarna kan ersätta befintliga datacenter för säkerhetskopiering eller andra skyddsåtgärder. Mark Lohmeyer uttrycker katastrofåterställningen som idealisk i VMware Cloud on AWS.

”Det här är en idealisk arkitektur för detta, för att den är helt förenlig med deras befintliga privata molnfotavtryck och utnyttjar sina befintliga verktyg och teknik.”

Kort och gott så kommer VMware Cloud on AWS att hjälpa svenska företag genom att med större frihet kunna flytta applikationer mellan on-premise datacenter baserade på VMware vSphere till AWS. Molnmigreringar kommer att gå mycket snabbare. Dessutom kommer företagen att kunna ta del av andra AWS-tjänster som beräkningskapacitet, databaser, analysverktyg, Internet Of Things, säkerhet, mobilitet och applikationstjänster. Men det är ett annat blogginlägg – det här är inte det sista ni läser om ämnet. Jag återkommer!
 
Hälsningar
Gunnar Grosch
Cloud Evangelist – Opsio
gunnar.grosch@opsio.se