Reinvention

Förbättra ert företags affärsmodell genom optimerade och toppmoderna molntjänster. Opsio hjälper er med certifierad expertis inom bland annat multi cloud platformar, containers, edge computing and serverless computing. Kontakta oss idag och vi kan hjälpa er få mer hävstång på er IT-investering.MODERNA AFFÄRSMODELLER

Nästan alla företag är nu beroende av cloud computing-tjänster för att stödja allt från dataanalys till organisationssäkerhet. ReinventionEn ny prognos från Gartner förutspår att molnmarknaden kommer att nå en svindlande $ 302,5 miljarder år 2021, upp från 186,4 miljarder dollar år 2018 – en indikation på att industrin utvecklas i snabb takt.

Denna utveckling stamar från de trender som har påverkat de produkter som är tillgängliga för molnanvändare och hur de har implementerat dem i sina organisationer.

När vi flyttar närmare 2019 är det viktigt att titta på några av de heta ämnen som vi tror kommer att forma industrins ansikte utåt både inom den närmaste framtiden och under de kommande åren.

KONTAKTA OSS

Skall ni migrera till molnet eller finns ni redan i molnet och letar efter IT-drift eller kostnadsoptimering? Vi är här för att hjälpa till. Kontakta oss idag så hjälper vi ert företag att lyckas med er molnsatsning.
Nedan finns ett urval över de typer av molnplattformar som Amazon Web Services (AWS), Google Cloud och Microsoft Azure erbjuder idag och som kommer vara viktiga att titta närmare på ur ett framtidsperspektiv.

Multi-cloud platformar
Fördelarna med att flytta arbetsprocesser till molnet är allmänt förstådda och accepterade bland företagen. Det har rapporterats allmänt att mer än 80% av företagets arbetsbelastningar kommer att vara i molnet senast 2020, med 40% av arbetsbelastningen på offentliga molnplattformar och ytterligare 20% på hybridplattformar. Vissa företag fortsätter att motstå trenden att flytta till molnet eftersom det verkar som en svår, om inte omöjlig, uppgift. Ytterligheten att behålla sin infrastruktur on-premise flytta allt till molnet kommer en mellannivå: hybrid moln. Hybridmoln som blir nästa stora dataplattform, kan IT-beslutsfattare dra nytta av ökad effektivitet till flexibilitet som kan möta olikartade behov när de väl behövs. Med ett hybridmoln kan företag övergå till molnet i sin takt, med mindre risk och till en lägre kostnad. År 2019 väljer fler företag en hybrid-molnmetod som gör att de kan få tillgång till effektiviteten och effektiviteten hos molnleverantörerna Amazon Web Services (AWS), Microsft Azure och Google Cloud.
Container
Användningen av Data Containers blir lättare att använda och mer och mer populär för överföring av data. Containrar löser problemet med att programvaran körs tillförlitligt vid överföring av data från ett system till ett annat. Data Containers lagrar och organiserar virtuella objekt (en fristående enhet som består av både data och de förfaranden som används för att manipulera data). Det finns dock begränsningar. Medan containers är väldigt lätta att transportera kan de bara användas med servrar med kompatibla operativsystem ”kernels”.   Medan detta begränsar servrarna som kan användas har Kubernetes blivit populärt och har gett ”standardmetoden” för orkestrering av alla noder inom applikationer. Dessutom erbjuder Amazon Web Services (AWS), Google Cloud, IBM och Microsoft Azure Kubernetes-as-a-Service. Detta gör det lättare att flytta infrastrukturen mellan större cloud leverantörer och molntjänster.  
Serverless Computing
Den växande ”serverless computing” marknaden har en enorm dragkraft eftersom fler företag rullar ut digitala tjänster och applikationer. I serverless computing utvecklar, driver och hanterar organisationer program utan fysiska och virtuella servrar vilket innebär inget underhåll av infrastrukturen för att köra de digitala tjänsterna.  AWS, Microsoft, Google och andra molnleverantörer att rampa upp sina portföljer för serverless computing, även kallad Function-as-a-service (FaaS).
Edge Computing
Edge computing skjuter vissa beräkningsprocesser bort från centraliserade datacenter för att komma närmare användare, enheter och sensorer. Det kan minska anslutningskostnaderna genom att bara skicka den viktigaste informationen i stället för råa dataströmmar. Edge computing är inte slutet på cloud computing utan snarare en naturlig utveckling för teleoperatörer, tillverkare och många andra.

Intresserad av att se hur Opsio kan hjälpa er effektivisera er befintliga IT-miljö och genom Reinvention uppnå maximal effektivitet av ert verksamhetsområde. Kontakta oss idag för en förutsättningslös dialog.

Våra partners

Vi på Opsio är noga med vilka leverantörer vi jobbar med och vi ställer höga krav gällande kvalitet, miljö och service. Nedan finner ni ett urval av några av de ledande partners som vi valt att samarbeta med.

SECURE IT OPERATION

”Totalt sett en mycket prisvärd utväg, som ger oss stor trygghet i att allt från helpdesk till driften av våra IT-system alltid fungerar”, säger Eva-Lena Lindstedt CIO hos BranäsGruppen.