Opsio arbetar konstant för att identifiera och varna kring tekniska risker och verksamhetsrisker. Det kan exempelvis gälla öppna portar, data som inte är krypterat, konton med fel behörigheter eller svaga lösenordspolicys. Vi rapporterar och ger er rekommendationer för att höja säkerheten.
Från myndigheter, leverantörer och kunder ställs ökade krav på säkerhet. AWS och Azure uppfyller kraven enligt regelverk och organisationer som GDPR, ISO 27001, HIPAA och PCI-DSS. Opsio hjälper er att införa och efterleva reglerna inom organisationen och arbetar med er genom revision av dessa.
Opsio erbjuder en rad olika säkerhetstjänster för privata, publika och hybrida molnmiljöer för Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure och Google Cloud.
Förenklat kan Cloud Security beskrivas som en strikta policyer, tekniker och kontroller som används för att skydda data, applikationer och tillhörande infrastruktur i molnet. Metoder för att tillhandahålla molnskydd inkluderar brandväggar, penetrationsprovning, förvirring, tokenisering, virtuella privata nätverk (VPN) och undvikande av offentliga internetanslutningar. Viktiga utmaningar under Cloud Security kan klassificeras i tre kategorier:
När det gäller verksamheten motsvarar inkonsekvensen ineffektivitet. Oavsett om du tillverkar, importerar, säljer eller tillhandahåller en tjänst, ju mer du standardiserar grundläggande operationer, desto bättre. När organisationer flyttar till molnet måste de effektiva operativa säkerhets- och överensstämmelsesfunktionerna som finns tillämpas på respektive molntjänster. Vi på Opsio hjälper ert företag att standardisera och säkerställa er molninfrastruktur genom vår tjänst Cloud Security.
Dagens hot representerar en obeveklig uppsättning av sofistikerade exploits och zero-day-attacks som syftar till att få tillgång till ditt företags data. Hackers använder en blandning av metoder för att kompromissa system och infrastruktur för politisk och ekonomisk vinning, medan andra mindre sofistikerade angripare letar efter en snabb ”vinst” och fortsätter till sedan nästa offer. En av de vanligaste angreppsvektorerna är ransomware, som har blivit en dollar på 1 miljard dollar per år, enligt de senaste studierna.
Historiskt var det enkelt att veta var datat var lokaliserat: i datacentret. Det är inte längre sant. Med spridningen av mobila enheter, som nu definieras som edge computing och den ökande användningen av molnbaserade applikationer och tjänster, är kritisk företagsinformation mer spridd än någonsin. Med ytterligare regelverkskrav som gäller globalt uppehållstillstånd är det mer svårt att få en enda bild av dina data än någonsin.
Låt oss titta på några av de vanliga formerna för attacker som inträffar i molnet. Vi hjälper ert företag med cloud security för molnplattformar som Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure och Google Cloud.
En DDoS-attack är utformad för att översvämma webbplatsservrar med information, så den kan inte längre svara på legitima användarförfrågningar. Om en DDoS-attack är framgångsrik gör den en webbplats värdelös i timmar eller till och med dagar. Detta kan leda till förlust av intäkter, kundförtroende och varumärkesförtroende.
Traditionellt har IT-avdelningar haft stor kontroll över nätverksinfrastrukturen och den fysiska hårdvaran (brandväggar, etc.) som skyddar proprietära data. I molnet (i privata, offentliga och hybrid moln) avstår några av dessa kontroller till en betrodd partner. Att välja rätt leverantör, med en stark säkerhetsuppgift, är avgörande för att övervinna denna utmaning. I molnet (i privata, offentliga och hybrid moln) avstår några av dessa kontroller till en betrodd partner. Att välja rätt leverantör, med en stark säkerhetsuppgift, är avgörande för att övervinna denna utmaning.
När affärskritisk information flyttas in i molnet är det förståeligt att vara oroad över sin säkerhet. Att förlora data från molnet, antingen genom oavsiktlig borttagning, skadlig manipulering (dvs. DDoS) eller ett problem orsakad av molntjänstleverantören, kan vara katastrofal för en företagsverksamhet. Ofta är en DDoS-attack endast en avledning för ett större hot, till exempel ett försök att stjäla eller radera data.
En av de stora fördelarna med molnet är att den kan nås från var som helst och från vilken enhet som helst. Dett ställer också höga krav på molnsäkerheten på ex API och användare. Hackare kan hitta typer av sårbarheter och utnyttja dem. En brandvägg för beteendehantering av webben granskar HTTP-förfrågningar på en webbplats för att säkerställa att den är legitim trafik.
Intresserad av att veta mer om hur vi kan hjälpa ert företag med cloud security? Kontakta oss så berättar vi mer.