Opsio expanderar i Sverige och Indien

Prashant Saksena driver Opsios kontor i Bangalore. Just nu är han på besök i Sverige. Vi tog tillfället i akt och frågade honom vad han tror om framtiden, utvecklingen i Indien och hur Indienkontoret kompletterar Sverigekontoret. 

För 15 år sedan startade Prashant sin karriär inom IT-teknik i Bangalore. Han har sedan dess arbetat med flertalet större IT-företag som IBM, ORACLE, AT&T & UNILEVER. Numer är han Country manager för Opsio i Indien. Ett spännande uppdrag där han ska driva verksamheten i syfte att hjälpa företag in i molnet och AWS.Prashant Country Manager Opsio

– Med min erfarenhet inom team leading och utbildning i Computer Science, master i computer management samt MBA från India Students of Management Bangalore kommer vi att kunna utveckla och erbjuda Opsios kunder en implementation, en väg framåt samt underhåll när det gäller tekniska lösningar i molnet som inkluderar arkitektur, migration, uppsättning och underhåll. Vi kommer finnas tillgängliga med våra svenska kollegor 24/7/365 berättar Prashant.

Ett nav för IT-teknik

Bangalore med 10 miljoner invånare i södra Indien är känt som The Silicon Vally of India, motsvarigheten till Silicon Valley i San Francisco Bay Area. Bangalore är ett nav för IT-företag där flera av världens största IT-företag har huvudkontor. En stad som helt kretsar runt IT-utveckling. Mycket av den nya teknologin kommer just från Indien. För att nämna några företag som finns etablerade i Bangalore är det IBM, Amazon, Amazon Web Services, SanDisk, SAP, Facebook, Cisco, Yahoo, Linkedin, Microsoft och många fler. 

Bangalore Opsio
Bangalore

Prashant blev kontaktad av Opsio och visade snabbt intresse. Han har mycket gott att säga om att samarbeta med svenska företag.

– Svenskar är raka och rätt fram som människor med tydlig kommunikation gällande vad de har för mål och visioner. Min erfarenhet säger också att de arbetar hårt och är artiga. De för en bra affärskultur.

Prashant har dragit igång med rekryteringsprocessen och flertalet anställda är kontrakterade och de förväntas bli totalt 10 personer inom 2-3 månader. Bangalore erbjuder mycket specialkompetens inom IT-sektorn. Kompetens som kommer att komplettera det svenska kontoret på olika sätt och tillsammans kan de utföra kvalitativt arbete med kunder. Framför allt kommer Opsio tillåtas att växa snabbt och kunna erbjuda den service nivå och responstid som som Opsio kunder kräver idag.

Bangalore
Bangalore Opsio

– Vi arbetar nu aktivt på att bli en av de första MSP (Managed Service Provider) tillsammans med AWS – Amazon Web Services. Detta mål kommer vi att nå delvis med hjälp av den kompetens som Bangalore erbjuder. Vi ser till att ha de certifieringar som krävs för att arbeta fullt ut som fullfjädrad partner med AWS, berättar Prashant.

Hur många medarbetare som Opsios kontor i Indien kommer att ha inom ett par år är svårt att sia om men Prashant vet att de kommer att bli många fler. Det är ett flertal stora avtal på väg in och det kommer att innebära fler anställda. Efterfrågan på multi teknologisk kunskap är stor, inte minst för att molnet och AWS är framtiden. Indienkontoret kommer att bli ett komplement till den kompetens som finns i Sverige. Tillsammans kommer kontoren att hjälpa företag att utvecklas och växa för att nå stora nationella och internationella framgångar.

Därför är AWS bra för Sverige

Förhoppningen är att AWS Sweden kommer att lansera sina tjänster i höst. AWS kommer att öppna många dörrar för svenska företag vilket kommer att leda till många kunder för Opsio. 

– Jag vet att svenska företag kommer att kunna spara pengar med AWS. Vi kommer att kunna genomföra säkra och kostnadseffektiva migreringar till molnet. Väl där kan företag börja spara pengar på riktigt. Vi kommer att ha en proaktiv roll för att utveckla kundens affär. Vår magsika support 24/7 blir möjlig med kontoret i Indien, säger Prashant.

I och med att AWS kommer till Sverige öppnar det upp för fler företag och organisationer att nyttja tjänsterna fullt ut. En flytt från On-prem  till molnet blir enklare och svenska företag kommer definitivt att spara pengar.

– AWS är en stor och viktig spelare i världen. Molnet och dess teknik är framtiden. Den tekniska utvecklingen går i en rasande fart. Med AWS tjänster kan företag för alltid ligga i framkant och nå större mål. Tekniken kommer inte att begränsas i framtiden, säger Prashant.

Samarbete mellan Indien och Sverige

Nyligen besökte Indiens premiärminister Narendra Modi Sverige och Stefan Löfven. Mötet öppnar upp för teknikföretag att samarbeta och skapa stora affärer globalt. Prashant betonar det innovativa affärsklimatet i Sverige. 

– Sverige ligger långt fram gällande IT och har en innovativ affärskultur. Jag känner att det är rätt tid för Sverige att göra affärer med Indien. Båda länderna investerar mycket i teknologi just nu, Sverige inte minst för att AWS lanseras här.

Opsio ser fram emot ett gott samarbete länderna emellan. Prashants roll som Country Manager för Indien kommer att hjälpa både svenska och globala företag att växa snabbt på ett kostnadseffektivt sätt. Hans kompetens inom teknisk arkitektur, Cloud-certifiering och multi operations tillför stor kompetens till Opsio och våra kunder. Hans sista tips till svenska företag är.

– Följ med in i framtiden nu när ni har chansen. Migrera till molnet för att kostnadsoptimera din budget genom den skalbarhet och flexibilitet som molnet erbjuder!