IT-konsult & Molnleverantör – Maximal kostnadseffektivitet

Att IT-Konsulten och molnleverantören Opsio är ett företag med stora visioner undgår ingen. I dagens blogg får du lära känna Opsios VD Andreas Johansson och höra honom berätta om arbetet för att bli Sveriges ledande molnleverantör och IT-Konsult och hur framtidens molnmarknad kommer att ritas om när Amazon Web Services kommer till Sverige. 

Andreas Johansson är en av delägarna i Opsio, som under våren bröt sig loss från kedjan Office IT-Partner. Under nya varumärket Opsio finns mycket kunskap och stor erfarenhet av molnmarknaden och vad som krävs för att bli en ledande molnleverantör. Andreas själv är inget undantag. Han har varit med och utvecklat den svenska molnmarknaden och har lång erfarenhet av försäljning, inom både start-ups och andra etablerade bolag.

Som VD ska han se till att Opsio når sina mål. Siktet är inställt på att bli Sveriges bästa IT-Konsult med inriktning på molntjänster och nå en omsättning på 100 miljoner inom fem år. En rimlig målsättning tycker Andreas.

-Med hjälp av den kompetens och engagemang som finns på Opsio idag är jag säker att vi kommer att lyckas, säger han.

AWS molnleverantör
Andreas Johansson – Opsio AB

 

IT-Konsult av yppersta klass

För att vara konkurrenskraftiga på en snabb IT-marknad behövs ett modernt arbetssätt. På kontoret i Inre hamn i Karlstad finns inga egna kontorsrum. Istället främjas samarbete och Andreas betonar att alla är lika viktiga i vägen mot framgång. Direkt man kommer in genom entrén möts man av blandningen av IT-konsulter IT-gurus, tekniker, programmerare och säljare. Att arbeta i ett öppet kontorslandskap främjar innovation och proaktivitet, kanske är det just på väg till kaffemaskinen man kommer på en ny lysande lösning tillsammans med en kollega.

– Det är viktigt att vi är en s snabbfotad IT-konsult och hjälper våra kunder. Automation och optimering av resurs och kostnad är viktiga delar i vår leverans. Eftersom molntjänster är ett modernare sätt att drifta kan även lösningen vara enklare och snabbare. Genom samarbete på kontoret hjälper vi kunderna framåt – de tjänar tid och pengar. Så enkelt är det, säger Andreas.

Som VD och chef anser Andreas att det är viktigt att ha ett coachande och konstruktivt ledarskap med en tydlig väg framåt. Genom att vara lyhörd och skapa förutsättningar för personalen så stärks teamkänslan. Att utvecklas och att aldrig stanna upp i utvecklingen är A och O när man jobbar med IT och molntjänster.

– Jag har varit med och utvecklat den svenska molnmarknaden och jag vet hur snabbt den förändras. Hänger man inte med är man borta. Oavsett bransch är det självmord att sluta utvecklas, säger Andreas.

Möjligheter med AWS och VMware Cloud on AWS

Och fortsätta utvecklas ska Opsio. Företaget kommer att erbjuda sina kunder en gedigen plattform genom AWS som förväntas lanseras i Sverige under hösten. En plattform som blir driftsäker, skalbar, resurs- och kostnadsoptimerad. Andreas är mycket positiv till samarbetet VMware Cloud on AWS och tycker att det har skapat en lönsam och effektiv synergi mellan plattformarna. Kunder som väljer att arbeta med AWS kommer att få en modern lösning med en rörlighet som man inte får genom att bygga en egen infrastruktur. Företag kommer att kunna röra sig snabbt inom AWS-tjänster och blir aldrig inlåsta utan kan anpassa sin lösning efter behov.

– För att nå framgång behöver företag en IT-konsult som är kostnadsmedveten och vet hur man ska bygga en stabil IT-plattform. En oberoende partner som rekommenderar endast det bästa för deras framtida affärer, säger Andreas.

– Vårt erbjudande med arkitektur, migrering, förvaltning, certifierad kompetens av publika, privata och hybrida molnmiljöer står ut jämfört med andra IT-partners. Vi lägger stor vikt vid att vara lyhörda, ha en bra närvaro hos våra kunder och skapa långsiktiga relationer, fortsätter Andreas.

IT-konsult i framkant

På frågan om vilka företag som kommer att ha nytta av Opsios tjänster svarar Andreas nätnära och stora företag som vill ligga i framkant. Andreas är övertygad om att Opsio kommer att fylla en viktig funktion för såväl etablerade som nya företag, som söker en helhetsleverantör kring driftoptimering och IT-konsult. -Många företag förstår styrkan i AWS flexibla erbjudande. AWS prisbild kommer att vara lägre i Sverige än i Europa. Vi har hittills många kunder som är nyfikna på vad AWS och dess tjänster kan innebära för dem. De flesta blir överraskade när vi visar alla möjligheter. Det är lätt att bli inspirerad av Andreas vision och hans roll i att forma framtidens Opsio. En vision man blir övertygad om att han och kollegorna kommer att nå.