AWS i Sverige – välj rätt molninfrastruktur

När Amazon införskaffade mark på tre ställen i Sverige förra året började frågorna cirkulera – vad kommer egentligen att hända och hur kommer det att påverka mig och mitt företag? Svaret är enkelt. Redan i år kommer var och en av städerna Eskilstuna, Västerås och Katrineholm få ett nytt datacenter från Amazon Web Services – som kommer göra Mälardalen till en av bolagets 16 regioner med minimal nedtid och maximal hastighet för molnkunder. Investeringen AWS gör i Sverige kostar 1 miljard kronor och visar tydligt att företaget satsar hårt på Sverige i allmänhet och framtidens IT-lösningar i synnerhet. För dig som nordisk företagare betyder det att det kommer vara möjligt att ställa mycket högre krav på snabb tillgänglighet och lokal datalagring. Men för att kunna göra det gäller det att du hittar rätt AWS-partner.

Opsio – certifierad molnleverantör

Opsio är en modern molnleverantör med certifierad kompetens för AWS i Sverige. Det innebär att vi på ett högkvalitativt, personligt och dessutom kostnadseffektivt sätt hjälper dig skräddarsy en kostym av molntjänster som passar just er. Med lång erfarenhet och med expertkompetens leder vi molnutvecklingen framåt för våra kunder – oavsett teknisk nivå eller tidigare kunskap. Genom att erbjuda support alla dagar och dygnet runt säkerställer vi att driften av din IT-miljö fungerar sömlöst och utan problem. Våra professionella IT-konsulter hjälper dig med AWS-strategi, arkitektur, migration, underhåll och drift – allt för att du ska få en bra lösning och kunna fokusera på det du verkligen kan och brinner för. Vi förstår att AWS kan vara komplext och finns här för att hjälpa dig hitta den bästa och mest effektiva lösningen just för dig och dina affärsbehov.

Utveckla din IT-miljö med rätt AWS-lösning

Din molnsatsning ska vara enkel – det ser vi till att den är. Amazon Web Services har en mängd olika tjänster som på olika sätt hjälper dig framåt. AWS Compute – med beräkningstjänster som EC2 och AWS Lambda – ser till att du kan bygga och driva ditt företag med rätt fokus. Samtidigt kommer du kunna vara med och utveckla, distribuera, köra och skala dina applikationer och arbetsbelastningar i världens mest kraftfulla, säkra och beräknande moln. Det finns flera olika tjänster och delar inom AWS som kan göra ditt företagande både lättare och säkrare. Molnlagring är en viktig del som måste fungera sömlöst i ditt företag eller i din organisation. Amazon Elastic Block Storage, Amazon S3 och Amazon Glacier är tjänster inom produktgruppen AWS Storage som på ett pålitligt, skalbart och säkert sätt lagrar dina data. AWS erbjuder ett komplett utbud av lagring på molntjänster och våra konsulter guidar dig fram till den lösning som passar dig bäst. Databashantering är ett känsligt område – oavsett om det är relationsdatabaser, datalager för analyser eller en minnesdatabutik. Amazon Aurora, Amazon RDS och Amazon ElastiCache är tjänster inom AWS Database som på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt erbjuder databaser för dina specifika användningsfall.

Kostnadsfri AWS förstudie – kontakta oss!

Att hitta, underhålla och driva rätt molnlösning är som sagt inte alltid lätt – det finns många tjänster och många frågor som kan dyka upp längs med vägen. Därför finns vi på Opsio. Med lång erfarenhet, personligt bemötande och med en förståelse för vad du egentligen behöver hjälper vi dig hitta en lösning som passar ditt företag – oavsett vilka ni är eller vad ni behöver. Vill du veta mer om Opsio och hur vi kan hjälpa er? Kontakta oss redan idag så tar vi fram en kostnadsfri förstudie för ditt företags molnstrategi.